فیلم/ ابوترابی فرد: مسئولین باید نقدها و نصایح را بشنوند

امام جمعه موقت تهران گفت: مردم از سر خیرخواهی، زمامداران را نصیحت و معایب آنان را گوشزد کنند و زمامداران نیز خود را مصون از خطا نیابند و پذیرای نصیحت و انتقاد باشند.

به گزارش مشرق، حجّت‌الاسلام سیّد محمّدحسن ابوترابی فرد،‌ در خطبه‌های نمازجمعه امروز (۳ آبان) تهران یکی از ویژگی‌های پیامبر گرامی اسلامی صلی‌الله علیه و آله وسلم را «نُصح» دانست و گفت: هر کس در نصیحت، بی غل و غش باشد و منافع جامعه را مدنظر قرار دهد اهل نصیحت است.

وی، یک رکن مهم نصح را خیرخواهی دانست و گفت: انسان ناصح و منتقد باید با قلبی لبریز از محبت در مقام خیرخواهی باشد نه مچ‌گیری. 

ببینید:

ابوترابی فرد ادامه داد: رکن دوم نصح، توجه به تحکیم پیوندهای اجتماعی و قلبی است. اگر دیدید جامعه در این حوزه در معرض آسیب است بدانید انسان‌های آراسته به ایمان به رسالت خود به عنوان ناصح توجه نکرده‌اند.

امام‌جمعه موقت تهران با بیان اینکه نصیحتِ برآمده از محبت، دوستی خلق می‌کند نه شکاف، تصریح کرد: چنین نصیحتی، وحدت می‌آفریند نه اختلاف. ما نیازمند این نوع نصیحت هستیم؛ نصیحت زمامداران و مسئولان مومن و دلسوز برای مردم و نصیحت آحاد جامعه و اهل علم و نظر برای زمامداران. این مسیر، راه پیامبر اعظم و مسیر سعادت جامعه است.

ابوترابی فرد ادامه داد: نصیحت به معنی خیرخواهی و انتقاد از نشانه‌های جامعه سالم و مدیریت صحیح است. امربه معروف و نهی از منکر از نصیحت سرچشمه می‌گیرد. امام حسین علیه‌السلام چون ناصح هستند نمی‌توانند دربرابر انحراف جامعه بی تفاوت باشند. نظام اسلامی نیز نمی‌تواند در برابر امت اسلام و ملّت ایران بی تفاوت باشد.

وی با بیان اینکه رابطه زمامداران و مردم باید برا اساس نصیحت متقابل استوار باشد، تصریح کرد: مردم از سر خیرخواهی، زمامداران را نصیحت و معایب آنان را گوشزد کنند و زمامداران نیز خود را مصون از خطا نیابند و پذیرای نصیحت و انتقاد باشند.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: جامعه‌ای که اهل نقد عالمانه و منصفانه نیست و نصیحت کنندگان و منتقد کنندگان را دوست ندارد راه به سعادت نمی‌برد.

ابوترابی‌فرد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره به آیت‌الله مهدوی کنی رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری و آیت‌الله سیدمصطفی خمینی در ادامه با اشاره به برگزاری آیین جهانی اربعین گفت: از ملت عراق و دولتمردان برآمده از اراده ملّت عراق در مدیریت شایسته مراسم انسان‌ساز و اقتدارآفرین و الهام‌بخش اربعین حسینی تشکر می‌کنیم. امیدوارم این حرکت انقلابی، الهی، سیاسی و عبادی راه را برای وحدت امّت اسلام در مسیر تحقق اهداف عاشورا در سراسر دنیای اسلام هموار کند.

ابوترابی فرد با اشاره به آغازبه کار دانشگاه‌ها گفت: صدای دانشگاهیان بویژه دانشجویان شنیده شود و اجازه دهیم تشکّل‌های دانشجویی، نقطه‌نظرات خود را در مورد مسائل کشور در حضور رؤسای محترم قوا مطرح نمایند. این درسی است که از آغاز انقلاب از سکاندار هوشمند انقلاب آموخته‌ایم.

وی در ادامه گفت: همانطور که سیاست‌های بانک مرکزی مورد حمایت قاطبه جامعه علمی و دانشگاهی است، برخی سیاست‌های اقتصادی، مورد نقد جدّی جامعه علمی و دانشگاهی است و این نقد به معنای نقد دانشگاه نیست. باید به این نقد توجه داشت و نصیحت برآمده از عقلانیت و علم را به‌عنوان نقشه راهی برای ارتقاء کارایی مورد توجه قرار داد.

ابوترابی فرد گفت:‌ این سخن که عده‌ای بر تعامل سازنده با دنیا و عده‌ای بر تقابل مستمر با جهان تأکید دارند قرین به انصاف نیست. اینجانب یک چهره عالم و متعهد و سیاستمدار را نمی‌شناسم که معتقد به تقابل مستمر با جهان در مقابل نگاه تعامل سازنده با دنیا باشد. چگونه در نهاد علم و دانشگاه، این سخن قابل طرح است؟

وی با اشاره به چشم‌انداز بیست‌ساله کشور ابلاغی رهبر معظّم انقلاب گفت: در حوزه سیاست خارجی و تقویت روابط خارجی آمده است که گسترش همکاری‌های دوجانبه منطقه‌ای و بین‌المللی باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین بر ادامه پرهیز از تشنج در روابط با کشورها تأکید شده است.

ابوترابی فرد ادامه داد: کدام سیاستمدار و جریانی در مقابل این تفکر به تقابل مستمر با جهان اعتقاد دارد؟ راهبرد، ادامه پرهیز از تشنج در روابط با کشورهاست.

وی، تقویت روابط سازنده با کشورهای غیرمتخاصم و بهره‌گیری از روابط برای افزایش توان ملی را از دیگر بندهای چشم‌انداز بیست ساله دانست و گفت: راهبرد ما، مقابله با افزون‌خواهی و اقدام متجاوزانه در روابط خارجی است. باید مقابل دشمن ایستاد و از حضور آمریکا در منطقه جلوگیری کرد که موجب ارتقاء‌ امنیت و اقتدار ملّت ایران و اسلام است. 

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: با صراحت می‌توان گفت راهبرد جمهوری اسلامی ایران که مورد حمایت آحاد ملّت و جریان‌های سیاسی است، تعامل سازنده با جامعه جهانی است. این استراژی، استراتژی آمریکا و رژیم صهیونیستی است که از آغاز حرکت انقلابی ملت ایران و شکل‌گیری نظام اسلامی به جنگ افروزی و تقابل مستمر با ایران پرداخته است. این راهبرد آمریکاست که امروز به راهبرد رئیس‌جمهوری آمریکا در برابر جامعه جهانی تبدیل شده. تقابل مستمر با جهان، راهبرد آمریکاست. ملت عزیز ما و جریان‌های سیاسی از هر گروه و جناح از این فکر، پاکیزه‌اند.

ابوترابی فرد با بیان اینکه امروز عامل بازدارنده آمریکا از تعرض به جغرافیای ایران اسلامی قدرت دفاعی پرافتخار، جبهه مقتدر مقاومت اسلامی، وحدت و انسجام ملی ملت ایران است، تصریح کرد: این از اندیشه سیاسی الهی امام بزرگوار و منطق علمی و عقلانی و وحیانی رهبر معظّم انقلاب الهام گرفته است.

وی تصریح کرد: آمریکا و رژیم صهیونیستی و کشورهای همسو با آن‌ها فقط یک زبان را می‌فهمند و آن زبان قدرت است.

ابوترابی فرد با اشاره به مشکلات کشور گفت: باید با اجماع نخبگان علمی و سیاسی، مدیران و مسئولین کشور را برای یک تحول بزرگ آماده ساخت. دوران روزمرّگی، ندانم‌کاری و فرصت سوزی به پایان رسیده است. نیامند اراده مبتنی بر علم و عزم برآمده از ایمان و مشارکت عمومی و وحدت عمومی برای تحول هستیم. نیازمند اقدام عاجل علمی و منطقی هستیم. اگر می‌خواهیم در مسیر پاسخ به نیازهای اساسی مردم قدم برداریم باید این حوزه‌ها را مورد توجه جدی قرار دهیم.

امام جمعه موقت تهران گفت: کشورهایی که می‌خواهند از منافع ملی خود در برابر این زیاده‌خواهان دفاع کنند باید به قدرت سیاسی، علمی،‌ دفاعی و اقتصادی آراسته شوند و با زبان برآمده از اقتدار، حافظ منافع خود باشند.

ابوترابی فرد با بیان اینکه ملّت ایران با زبان منطق،‌ اقتدار برآمده از ایمان و متکی بر توانایی‌های علمی، سیاسی و دفاعی با قدرت‌های جهان گفت‌وگو می‌کند، تصریح کرد: اگر می‌خواهیم از ظرفیت دانشگاه استفاده کنیم و آنان را برای پاسخ به مسائل کلیدی و سؤالات اساسی فراخوان دهیم، باید به این سؤالات پاسخ داد؛ نخست اینکه چگونه می‌توان با کم‌ترین استقراض از نظام بانکی و بانک مرکزی، دوران تحریم را به فرصتی برای شکوفایی اقتصاد ملّی تبدیل کرد؟

وی ادامه داد: سؤال دوم این است که چگونه می‌توان با یک برنامه میان‌مدت، رشد نقدینگی سرسام‌آور را که کلیدی‌ترین مسئله اقتصاد ملی است مهار کرد؟ سوم اینکه چگونه می‌توان از این حجم بزرگ نقدینگی با کم‌ترین هزینه برای خلق ثروت، رشد تولید و اشتغال و رشد اقتصادی بهره گرفت؟ اینها سؤالات کلیدی است که دولت باید برای فراهم آوردن زمینه مناسب برای استماع پاسخ‌ها آن‌ها توجه کند.

امام جمعه موقت تهران به نزدیک شده به تدوین بودجه سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: با عنایت به تأکید رهبر معظّم انقلاب بر اصلاح ساختار بودجه با تأکید بر قطع وابستگی بودجه به نفت و اراده سازمان برنامه و بودجه برای عملیاتی کردن این مهم که گامی ارزشمند و تحسین‌برانگیز است، به نظر می‌رسد شایسته است برای فراهم آوردن زمینه قطعی قطع وابستگی نفت و بودجه، تمامی درآمدهای حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملّی واریز شود.

ابوترابی فرد ادامه داد: در گام دوم، کسری واقعی بودجه را با تحلیل دقیق هزینه‌های واقعی کشور، تبیین کنیم. با تببین هزینه‌های واقعی کشور، درآمدهای واقعی و پایدار غیرنفتی را رصد کنیم، آنگاه کسری بودجه برای اداره کشور روشن می‌شود. برای تأمین کسری بودجه،‌ مجلس به دولت اجازه فروش اوراق را بدهد. هر مقدار از اوراق که در بازار به فروش رفت برای تأمین کسری بودجه به کار گرفته شود و اوراق باقی مانده را صندوق توسعه ملی خریداری کند و منابع آن را بدون سود در اختیار دولت قرار دهد. این اقدام موجب می‌شود کسری واقعی بودجه را تشخیص دهیم. بودجه ما تراز نیست. با فروش سرمایه آن را تراز می‌کنیم.

وی با بیان اینکه دولت و نمایندگان با شفافیت به میزان تعهداتی که به صندوق توسعه ملّی دارند وقوف پیدا می‌کنند، گفت: بنابراین با این اقدام، اولاً در مدیریت هزینه‌ها و ثانیاً برای دست‌یابی به درآمدهای پایدار، قدم برداشته می‌شود.

ابوترابی فرد، ضرورت درآمدزایی پایدار را مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به ضرورت و اهمیت قطع رابطه نفت و هزینه‌های بخش عمومی کشور، اقدام برای افزایش درآمدهای مالیاتی، ضرورتی اجتناب ناپذیر است. البته اکیداً یادآور می‌شوم منظور، مالیات‌هایی است که باید صاحبان ثروت و درآمد انبوه پرداخت کنند. باید مراقب بود حوزه مهم تولید و اشتغال آسیب نبیند و کسبه جزء، قربانی نشوند. 

وی، جلوگیری از فرار مالیاتی از طریق اجرایی کردن ماده ۱۶۹ مکرر را ضروری دانست و گفت: داده‌های سازمان امور مالیاتی از طریق هماهنگی و همکاری قوا، نیروی انتظامی، بانک مرکزی و نظام بانکی، یکپارچه و کامل شود. این اطلاعات زمینه را برای بررسی تراکنش‌های بانکی و دریافت مالیات از صاحبان ثروت هموار می‌کند.

ابوترابی فرد،کاهش معافیت‌های مالیاتی مانند حذف معافیت بر درآمد حاصل از صادرات مواد خام یا با ارزش افزوده پایین را یکی دیگر از اقدامات مورد نیاز دانست و گفت: حذف معافیت بر درآمد حاصل از فعالیت‌های هنری و فرهنگی که ماهیت تجاری دارند نیز می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

امام‌جمعه موقت تهران توجه به یارانه بودجه‌ای و فرابودجه‌ای پنهان را مورد پیشنهاد قرار داد و گفت: حدود یک هزار و سیصد هزار میلیارد تومان، یعنی تقریباً معادل بودجه یکسال کل کشور، یارانه پنهان داده می‌شود. این عدد بزرگ در اقتصاد کشورهای همسایه شرقی ما و همسایه غربی ما وجود ندارد. باید نظام مدیریتی و علمی و دانشگاهی کشور برای استفاده از این ظرفیت بزرگ و فرصت بی‌بدیل برای رفع فقر،‌ بی‌عدالتی، حمایت منطقی و درست از اقشار ضعیف و متوسط و تحریک اقتصاد و حمایت عالمانه از تولید استفاده کند.

وی ادامه داد: باید با اجماع نخبگان علمی و سیاسی مسائل را حل کرد. بدون اجماع نمی‌شود مسائل اساسی کشور را حل کرد. جوانان و جریان‌های سیاسی بدانند که با دعوا و نزاع، مسائل اصلی کشور، بر زمین می‌ماند. هر جریانی به قدرت برسد؛ تفاوتی نمی‌کند.

ابوترابی فرد با بیان اینکه نقدینگی در این دولت نزدیک دو تریلیون میلیارد تومان شده است، گفت: در دولت‌های گذشته هم نقدینگی با همین شتاب رشد کرده است. این عددهای درشت در اقتصاد ورود پیدا کرده امّا منتهی به رشد و شکوفایی اقتصاد نشده و نتوانسته فقر را از جامعه ریشه‌کن کند.

وی، اجماع نخبگان علمی و سیاسی را برای حل مشکلات کشور، ضروری دانست و خطاب به دولت گفت: هنر شما، خلق این اجماع است و حقیر با تجاربی که دارم می‌گویم که اگر نگاه نگاه نصیحت و خیرخواهی باشد قطعاً این اجماع را می‌توان خلق کرد.

ابوترابی فرد در بیان دو راهکار اجرایی درباره بودجه گفت: مسئله پرداخت به ذینفع نهایی، موضوع مهمی است که اراده دولت هم بر انجام آن است.  پرداخت به ذینفع نهایی به دولت این اجازه را می‌دهد که هزینه‌های واقعی کشور را رصد کند؛ متوجه بشود که هزینه‌های واقعی کشور در چه اندازه‌ای است.

وی با بیان اینکه امروز دولت از هزینه‌های واقعی کشور اطّلاع شفاف و دقیق ندارد، گفت: در حال حاضر، دولت اعتبارات دستگاه‌ها را به‌صورت سرجمع به آن‌ها تخصیص داده و دستگاه‌ها در مورد نحوه پرداخت به ذینفع نهایی تصمیم می‌گیرد؛ رئیس دستگاه تصمیم می‌گیرد نه دولت. باید دولت از نحوه دقیق و شفاف هزینه‌های خود اطلاع داشته باشد. به دلیل نبود شفافیت در مصارف دولت، ابزار کارآمد برای نظارت مالی و عملیاتی حین اجرای بودجه در اختیار دولت نیست و امکان مدیریت هزینه‌ها وجود ندارد.

ابوترابی فرد ادامه داد: این موضوع موجب انحراف بودجه از اهداف مصوب طبق صلاحدید دستگاه اجرایی و نرسیدن بودجه به ذینفع نهایی تعریف شده در قانون می‌شود. راهکار اجرایی این است که در گام اول در اسرع وقت، پرداخت‌ها صرفاً توسط خزانه‌داری کل و مستقیماً‌ به ذینفع نهایی انجام شود. پرداخت‌ها از محل منابع عمومی. هر قرانی که از منابع عمومی پرداخت می‌شود باید از خزانه‌داری کل انجام شود.

وی با بیان اینکه گام دوم این است که اعتبارات اختصاصی دستگاه‌های اجرایی، مشمول این فرایند شود، گفت: خزانه داری کل کشو بر مبنای درخواست ایشان از درآمدهای اختصاصی این دستگاه‌ها کسر و به حساب ذینفع نهایی واریز کنند تا بدانیم در کشور چه خبر است. با این مشکلات اقتصادی، مدیران ارشد اطّلاع درست از نحوه هزینه منابع ندارند.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: گام سوم که شاید منشأ تحولی بزرگ بشود آن است که این فرآیند برای منابع شرکت‌های دولتی نیز اجرا شود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
    7 0
    تو رو خدا یه بار کلمه مسئول رو معنی کنید
  • DE ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
    13 16
    چرا زمان احمدی نژاد از این انتقادها نبود. مگر ایشان از گناه و اشتباه مصون بود و یا نورهای آسمانی به چشم ایشان دیده می‌شدند و لا غیر؟
    • IR ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
      6 0
      هممون خطا داریم، اما خطا یه بار دو بار ده بار.. وقتی میدونی نتیجه نگرفتی بازم اصرار بر این خطا، چه معنی ای میتونه داشته باشه..؟؟؟؟ اعتراف کنی به اشتباه، ولی بازم بری همون سمت قبلی.!!! این از عقل سالم بلند میشه.؟؟
    • حمید IR ۱۷:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
      7 1
      خطاب به 13:12، زمان احمدی نژاد هم از این انتقادها بود، ولی ظاهراً شما دچار مشکل فراموشی هستید.
  • IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
    13 13
    رفتار زشت جهانگیری را نمیگی
  • محمد IR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
    14 14
    تصویب برجام در ۲۰ دقیقه و عدم اجازه صحبت به منتقدان برجام...
    • IR ۱۹:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
      10 1
      برجام نافرجام فرصت سوزی بزرگی بود که 6 سال فرصت طلایی کشور را برباد داد.
    • IR ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
      1 0
      و بزرگترین فرصت سوزی ها به گفته مسئولین در زمان مجلس هشتم و نهم اتفاق افتاد که شما یک کلمه در آن زمان از خیانت مجلسی ها به مردم و بر علیه دولت مظلوم آن زمان نگفتید که انشاالله در آن دنیا با هم معامله خواهیم کرد
  • DE ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
    3 6
    این مملکت رو میشه با یه سیستم و وب سایت دقیق و شفاف اداره کرد نیاز به دولت و مجلس با این همه کارمند هم نیست . چند میلیون کارمند ... داریم؟
  • MY ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
    9 8
    حاج آقا شما ببخشید شون. این بنده خدا ها نمی دونند که فقط اقایون روحانیون مصون از خطا هستند و لب مرز معصومیت در حال طیران هستند. خخخ
    • GB ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
      5 2
      درباره خودت نظرت چیست؟
    • IR ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
      4 0
      حالا مگه چی گفته که ازت دود بلند شده..؟؟
  • IR ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
    3 16
    مجلس یازدهم و وظیفه سنگین در برابر سند راهبردی ، تحول خواه و ضروری مقام معظم رهبری مدظله العالی در گام دوم انقلاب: بمنظور احیاء جایگاه خانه ملت بعنوان عصاره واقعی ملت انقلابی و دفاع از حقوق مردم ضعیف و محروم شامل جوانان بیکار ، مجرد، تحصیلکرده و نخبه انقلابی و پس از گذشت چهار دهه از فراز و فرود کم بهره نمایندگان در خانه ملت با تصویب قوانینی که کمتر اثر بخشی مثبت آن در زندگی،سفره مردم و گشایش در حمایت واقعی از جوانان مشاهده گردیده.می بایستی بدور از محافظه کاری طیف سنتی اصول گرایی (شامل امثال باهنر ، حداد عادل، و ….) که امتحان خود را در ادوار گذشته مجلس همچون طیف به اصطلاح اعتدال گرا و اصلاح طلب لاریجانی - مطهری و امثالهم و …در طول ۱۰دوره گذشته مجلس و طی ۴۰ سال پس داده و بی حسی ،بی انگیزگی و ناتوانی آنان در ایجاد تحول اساسی مورد نظر مقام معظم رهبری مدظله العالی در بیانیه راهبردی و حیاتی گام دوم انقلاب در جهت پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی برای مردم کاملامشهود بوده و همچنین در جهت ایجاد تحول در حوزه قانونگذاری براساس آرای مردمی و نظارت صحیح و موثر بر عملکرد نمایندگان در خانه ملت و مسئولین اجرایی کشور هم راستا با قوه محترم قضاییه و به منظور تصویب قوانین مورد نیاز برای احیای حقوق عامه، اجرای عدالت و مبارزه جدی با تبعیض،رانت و پاکسازی دامان انقلاب اسلامی و نظام از عناصر رذل آلوده به مفاسد اقتصادی، اجرای اصلاحات ساختاری مدنظر مقام معظم رهبری در اقتصاد و شبکه پولی و بانکی رانتی کشور، افرادی از طیف انقلابی وارد انتخابات و هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در سال ۹۸ گردند که از توانایی،انگیزه، نشاط جوانی و مقبولیت عمومی برای اجرای فرامین مقام معظم رهبری مدظله العالی براساس سند تحول گام دوم انقلاب در دهه حساس و حیاتی پنجم انقلاب اسلامی همچون ریاست محترم قوه قضاییه برخوردار باشند.
  • IR ۱۸:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
    0 4
    یعنی واقعا خجالت نمی کشید مشرق؟
  • مهدی IR ۲۱:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
    1 1
    سخنرانی نماز جمعه باید بیشتر اینطوری باشه!
  • IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۴
    1 1
    اختيار داريد
  • مجید IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۶
    0 0
    مسئولان و خطا؟؟!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس